تأکید آیتالله تسخیری بر عینیت بخشی به الگووارههای مفهومی ـ عملیاتی مانند «بانک توسعه اسلامی» و «مجمع الفقه اسلامی» نشان دهنده باور عمیق ایشان به مفهوم «امت واحده اسلامی» و شکلدهی به «تمدن نوین اسلامی» بود.
ماموستا جلال مرادی عنوان کرد: یکی از فضیلت های اخلاقی که نقش بسزایی در سازندگی انسان دارد صداقت در گفتار، رفتار و اندیشه است، لذا پیشرفت و تعالی بشر در گرو پای بندی آنان به راستی در کردار و گفتارشان است.
حجت الاسلام بامری خاطر نشان ساخت: دشمن صدها برابر بیشتر از ما و با برنامه ریزی دقیق بر علیه فرهنگ ما در حال کار است و توانسته به فرهنگ ما نفوذ کند و فرهنگ ما را دست خوش تغییراتی قرار دهد.
مولوی سپاهی ابراز داشت: امروزه ما باید با پیروی از راه امام حسین (ع) در مقابل استکبار جهانی و ظلم ایستادگی کنیم و همیشه وحدت خودمان را زنده نگه داریم، زیرا امروزه یزید زمانه استکبار جهانی است.
شیخ عبدالمهدی الکربلائی، نماینده آیتالله سیستانی شامگاه جمعه در مراسم تعویض پرچم امام حسین علیهالسلام به مناسبت شب نخست ماه محرم سخنانی درباره لزوم حفظ وحدت و دوری از تفرقه و درگیری مطرح کرد.
امام جمعه اهل سنت شهرستان سرپل ذهاب گفت: جامعه پویا و توسعه یافته ای که مدنظر اسلام می باشد، همان اجتماعی است که اختلافات و مشکلات را کنار گذاشته است و در مسیر متعالی حرکت می کند.
امام جمعه زاهدان گفت: غدیر یکی از عوامل وحدت آفرین شیعه و سنی است، زیرا خطبه غدیر در خیلی از کتب شیعه و سنی، همراه با تفسیر آمده است و عبارت «من کنت مولا فهذا علی مولا» در همه کتاب ها آمده است، اما تنها تفاوت دیدگاه شیعه و سنی در معنای کلمه مولا است.
مدرس دانشگاه ادیان و مذاهب گفت: اگر کسی پیام غدیر را بداند به این نتیجه میرسد که حضرت علی(ع) اهل آشوب و تفرقه نبود، بلکه حفظ نظام اسلامی و دین را بسیار ارزشمندتر میدانست. بنابراین اگر از این زاویه به غدیر نگاه کنیم، متوجه میشویم که غدیر پیام وحدت را در خود دارد.
دبیرکل مجمع تقریب تصریح کرد: ایجاد تفرقه در جهان اسلام از طریق جنگ، تکفیر، ترور، تنازع و مشاجره رسانهای از نقشههای اصلی استکبار جهانی برای زمینگیرکردن مسلمانان است.
مولوی سلامی تصریح کرد: خداوند متعال می فرماید یکی از منافع حج علاوه بر اعمال عبادی آن، آشنایی با دیگر مسلمانان جهان و آگاهی از مسائل و چالش های آنان است.